Министър-председателят Николай Денков обяви, че търпеливо и упорито работи да

...
Министър-председателят Николай Денков обяви, че търпеливо и упорито работи да
Коментари Харесай

Денков: Сменихме половината министри по настояване на ГЕРБ, нека оберат изказа си

Министър-председателят Николай Денков разгласи, че търпеливо и настойчиво работи да се стигне до ротация с вицепремиера Мария Габриел след 8 месеца. Денков даде и образец - бавното назначение на зам.-министри, защото номинациите се съгласуват . Той съобщи още, че няма по какъв начин да постави подписа си под предложение за човек против който се водят досъдебни производства или пък има повдигнати обвинявания, само че не посочи за кого става въпрос.
„ Имам лист от регионални шефове, които още през днешния ден можеше да приемем, само че аз не ги предлагам, с цел да търсим консенсус “, изясни Денков. Подчерта, че се надява кабинетът да стигне до ротация на министър председателите и настойчиво работи за това.

" Да забележим, когато се смени министър председателят и химикалката е в неговата ръка, дали и той ще има опция да е по този начин толерантен както съм аз сега, с цел да търсим консенсуси. С госпожа Мария Габриел работим доста добре, умерено, обсъждаме всичко, само че и тя е подложена на доста сериозен напън от средите на ГЕРБ ", уточни министър председателят.

На въпрос дали това значи, че тя не е съгласна с някои от предложенията на партията си, той сподели, че не може да каже такова нещо.

" Сменихме към половината министри вследствие на полемики с тях. Гледам през вчерашния ден едно събитие на министър, ами там гостите бяха единствено депутати от ГЕРБ. Така че дано малко да пооберат техния изказ какво е държавното управление, тъй като това, което споделят не е правилно ", настоя министър председателят.

Очаква лидерската среща, за която упорства ГЕРБ, да бъде " тези дни " . По настояването на партията на Борисов за подписването на съдружно съглашение Денков подсети, че подобен документ всекидневно се написа месеци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР