Министър-председателят на Южна Корея Чун Се-кьон е предложил своята оставка

...
Министър-председателят на Южна Корея Чун Се-кьон е предложил своята оставка
Коментари Харесай

Сложни предизборни схеми! Премиерът на Южна Корея подава оставка до края на седмицата

Министър-председателят на Южна Корея Чун Се-кьон е предложил своята оставка на президента Мун Дже-ин, заяви в четвъртък организация Yonhap, базирайки се на неназовани източници от президентския кабинет и ръководещата партия в страната.

Очаква се напускането на поста от Чун Се-кьон и името на неговия правоприемник да бъдат оповестени най-вероятно в петък, 16-и април.

" Премиерът Чун Се-кьон към този момент предложи оставката си на президента Мун Дже-Ин. Разбирам, че в петък ще има публично известие ", уточни пред южнокорейската организация Yonhap източник, осведомен с въпроса.

Според информацията на Yonhap, някогашният ръководител на Народното събрание на Южна Корея, който пое поста министър-председател през януари 2020 година, евентуално ще взе участие в президентската конкуренция през 2022 година

Предполага се, че президентът Мун Дже-Ин желае да назначи някогашния министър на вътрешните работи и сигурността Ким Бу-кьом за идващ министър председател.

Настоящият министър на стопанската система и финансите Хон Нам-ки ще извършва длъжността на краткотраен министър-председател, до момента в който бъде доказан новия титуляр на втория по мощ политически пост в Южна Корея, отбелязва медията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР