Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне заяви вчера, че разрастване

...
Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне заяви вчера, че разрастване
Коментари Харесай

Йордания: Разрастване на конфликта ще поведе Близкия изток по опасни пътища

Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне съобщи през вчерашния ден, че разгръщане на спора в Близкия изток би повело района по " рискови пътища ", съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

На съвещание на кабинета си министър председателят съобщи, че въоръжените сили на страната ще се опълчват на всеки опит на която и да е страна да заплаши сигурността на кралството.

" Необходимо е всички страни да работят отговорно и да приложат в най-голяма степен самоконтрол... и да не бъдат въвлечени в ескалация на спора, която - без подозрение - може да има рискови последици ", съобщи Ал Хасауне, представен от Ройтерс.

" Йорданската войска ще отговори на всичко, което сложи под опасност националната сигурност и свещената цялост на нашата територия и на въздушното ни пространство, и то с всички налични средства ", добави министър председателят.

Йорданският крал Абдула Втори съобщи в телефонен диалог с американския президент Джо Байдън, че всяка нова ескалация от страна на Израел ще докара до разгръщане на спора в района, а неговата страна не желае да става " сцена на районна война ", оповестиха по-рано йорданските държавни медии. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР