Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе пристига днес на двудневно официално

...
Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе пристига днес на двудневно официално
Коментари Харесай

Шиндзо Абе пристига в Русия за среща с Путин

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе идва през днешния ден на двудневно публично посещаване в Русия. В програмата му на следващия ден е планувана среща с съветския президент Владимир Путин. Предстоящите диалози ще бъдат фокусирани върху най-важния външнополитически въпрос за Абе - подписването на кротичък контракт с Русия.

Миналия понеделник тематиката беше разисквана в Москва на равнище министри на външните работи. Тогава Сергей Лавров втвърди тона, като сподели, че Япония първо би трябвало да признае резултатите от Втората международна война, в това число съветския суверенитет над четирите противоречиви Курилски острова. Таро Коно се отхвърли от обичайна в такива случаи взаимна конференция и даде закрит брифинг за японските публицисти, осведоми БНР.

Очаква се насочна точка в бъдещите договаряния да е декларацията за възобновяване на дипломатическите връзки сред тогавашния Съветски съюз и Япония от 1956 година Документът планува подписването на двустранен кротичък контракт и предаването на Токио на два от четирите острова. Междувременно през вчерашния ден в Москва и Хабаровск имаше протестни манифестации. Участници се оповестиха изрично срещу каквито и да било териториални отстъпки пред Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР