Министър-председателят на Япония Фумио Кишида пристигна в Сеул, за да

...
Министър-председателят на Япония Фумио Кишида пристигна в Сеул, за да
Коментари Харесай

Фумио Кишида пристигна на визита в Сеул

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида дойде в Сеул, с цел да се срещне с президента на Южна Корея Юн Сук Йол. Лидерите търсят по-дълбоки връзки на фона на нуклеарните закани от Северна Корея и възходящата решителност на Китай, осведоми Ройтерс.

Посещение на Кишида, първото на японски водач в Сеул от 12 години , връща жеста към визитата на Юн до Токио през март, където двамата се пробваха да затворят една глава от историческите разногласия, които преобладават в връзките сред Япония и Южна Корея от години.

Юн е изправен пред рецензии вкъщи, че е дал повече, в сравнение с е получил в напъните си да усъвършенства връзките с Япония, в това число като предложи южнокорейските компании, а не японски компании, както е подредено от съд, да компенсират жертвите на военновременния труд през 1910-1945 година в Япония колониална окупация.

Фокусът на срещата на върха ще се концентрира към съдействието в региона на сигурността в лицето на нуклеарните закани на Северна Корея.

Но историческите разлики сред Южна Корея и Япония също заплашват да хвърлят сянка върху процъфтяващите връзки сред двамата й водачи. Мнозинството южнокорейци считат, че Япония не се е извинила задоволително за жестокостите по време на японската окупация на Корея през 1910-1945 година Те считат, че министър председателят Кишида би трябвало да покаже откровеност по време на визитата си в Южна Корея, като да вземем за пример споменаване на исторически въпроси и изложение на извинения.

Кишида внимава да не върви по-бързо, в сравнение с му разрешава вътрешната политика.

През 2015 година Южна Корея и Япония реализираха съглашение, съгласно което Токио сервира публични извинения на " дамите за разтуха ", които настояват, че са били поробени в бордеи по време на война, и даде 1 милиард йени (9,23 милиона долара) на фонд за подкрепяне на жертвите. Но тогавашният президент на Южна Корея Мун Дже-ин реши да разпусне фонда през 2018 година, като на процедура анулира съглашението.
 Рейтингът на Кишида над 50% за първи път от 8 месеца
Рейтингът на Кишида над 50% за първи път от 8 месеца

След абсурда с връзките на ръководещите с Църквата на обединяването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР