Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей и германският канцлер Ангела Меркел

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей и германският канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Мей и Меркел се договориха да продължат съпротивата си срещу разрастващата се руска агресия

Министър-председателят на Англия Тереза Мей и немският канцлер Ангела Меркел се договориха да продължат съпротивата си против “разрастващата се съветска агресия”. Това оповестява ТАСС, базирайки се на официално съобщение от кабинета на английския министър председател.

По данни на английската канцелария двете са провели телефонен диалог, по време на който Мей е изразила благодарността си към Меркел за “силната поддръжка и солидарност” по отношение на отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри.

“Канцлерът и министър-председателят стигнаха до заключението, че е належащо да продължат взаимната си работа, противопоставяйки се на увеличаващата се съветска агресия”, прибавиха от Даунинг стрийт 10. В прессъобщението се показва още, че двете държавни ръководителки са разискали и краткотрайното освобождение от заплащането на мита върху стоманата и алуминия, оповестени от Съединени американски щати предходната седмица. Освен това Май и Меркел са отбелязали значимостта от запазването на съглашението за иранската нуклеарна стратегия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР