Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски подаде оставка. Оставката му,

...
Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски подаде оставка. Оставката му,
Коментари Харесай

Министър-председателят на Северна Македония подаде оставка

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски подаде оставка. Оставката му, както и на държавното управление е импортирана в Народното събрание в Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Талат Джафери е умел политик, той ще стане министър председател на техническото държавно управление. Стилът на работа на техническото държавно управление ще бъде друг, само че страната ще задържи своя стратегически курс на западна ориентировка ”, сподели Ковачевски.

Оставката си през днешния ден би трябвало да подава и ръководителят на Народното събрание Талат Джафери, с което стартира и процедурата по желание на техническо държавно управление, което да приготви идните в Северна Македония избори.

Двете оставки ще бъдат установени на съвещание на Народното събрание на следващия ден, на което би трябвало да бъде определен и нов ръководител на Народното събрание.

В събота, откакто получи от президента на страната Стево Пендаровски мандат за сформиране на техническо държавно управление, Джафери би трябвало да внесе в Народното събрание състава и програмата му, а гласуването за кабинета ще бъде в неделя. Очаква се на 8 май да се проведат парламентарни избори.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР