Министър-председателят на Пакистан Имран Хан отправи апел към мюсюлманските държави

...
Министър-председателят на Пакистан Имран Хан отправи апел към мюсюлманските държави
Коментари Харесай

Имран Хан призова мюсюлманските страни да посредничат за прекратяване на войната в Украйна

Министър-председателят на Пакистан Имран Хан насочи зов към мюсюлманските страни да посредничат за прекратяването на войната сред Русия и Украйна , осведоми Ал-Джазира. Той се е обърнал и към китайски дипломати с апел да се причислят към идеята за прекъсване на бойните дейности.

Имран Хан приказва при започване на двудневна среща в Исламабад на 57-членната Организация за ислямско съдействие , на която за първи път участва външният министър на Китай Ван И като специфичен посетител.

Войната в Украйна " може да има огромни последствия за света ", предизвести Хан . Той добави, че останалата част от планетата " към този момент страда " от възходящите цени на петрола, газа и пшеницата от район, прочут като житницата на света.

Премиерът на Пакистан прикани външните министри на мюсюлманските страни да посредничат за прекъсване на огъня и преустановяване на спора .

Хан опита да нарежда себе си на интернационалната сцена, само че настояването му да продължи с визитата си в Москва предишния месец, когато съветските войски нахлуха в Украйна, озадачи даже най-пламенните му фенове.
 Ердоган приканва за неотложно преустановяване на огъня в Украйна
Ердоган приканва за неотложно преустановяване на огъня в Украйна

Анкара не е срещу разширението на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР