Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън загуби парламентарното си мнозинство,

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън загуби парламентарното си мнозинство,
Коментари Харесай

Борис Джонсън остана без мнозинство преди решаващ вот за Brexit

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън загуби парламентарното си болшинство, откакто някогашният министър Филип Лий напусна торите и се причисли към либералдемократите, съобщи английския ефирен канал Sky News.
" Това консервативно държавно управление нападателно се стреми към Brexit по непоследователен метод. Това излага излишно на риск живота и средствата за прехранване на хората и безсмислено заплашва целостта на Обединеното кралство. В по-широк проект сходен метод подкопава стопанската система, демокрацията и ролята на нашата страна в света.
(Правителството) Използва политически операции, закани и неистини. И прави тези неща съзнателно и премислено. Ето за какво през днешния ден се причислявам към Джо Суинсън и към либералдемократите ", цитира малкия екран думите на Лий.
" Вярвам, че либералдемократите са в най-хубава позиция да изградят сплотяващата и вдъхновяваща политическа мощ, нужна за изцеление на нашите разделения, разрастване на гениите ни, за превъзмогване провокациите, пред които сме изправени като общество – и да изведем нашата страна към свят, който е по-добро място за идващите генерации ", добави Лий.
Джонсън показва все по-твърда позиция за напусканетона Европейски Съюз. Вчера стана ясно, че новият министър председател е заплашил да изхвърли от Народното събрание депутати консерватори, които не поддържат с гласа си проекта му за Brexit без договорка.
В понеделник английският министър председател отпътува за Дъблин, където ще се срещне с сътрудника си Лео Варадкар, с цел да обсъдят механизма за ирландската граница - един от най-големите препъни камъни в съглашението за Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР