Министър-председателят на Ирландия Лео Вардкар обяви, че ако опозицията гласува

...
Министър-председателят на Ирландия Лео Вардкар обяви, че ако опозицията гласува
Коментари Харесай

Очаква се Ирландия да обяви във вторник провеждането на предсрочни избори


Министър-председателят на Ирландия Лео Вардкар разгласи, че в случай че опозицията гласоподава оставката на заместничката му Франсис Фицджералд, това ще наложи насрочването на нови парламентарни избори, оповестява организация „ Ройтерс”.

„ Мисля, че в случай че не успеем да разгадаем въпроса до вторник и опозицията се сплоти в настояването си за оставка на вицепрезидента, то ще насрочим избори”, сподели Вардакар за националната телевизия RTЕ и добави, че сходно деяние ще значи „ да хвърли под някой рейс една добра жена, с цел да може да си избави личната кожа и да опази правителството”.

Поради тази причина ирландският министър председател прикани опозиционните партии да отхвърлят импортирания този петък избор на съмнение към заместител министър-председателя Франсис Фицджералд и да избегнат държавната рецесия. Варадкар съобщи също по този начин, че няма да утвърди молбата за оставка на Фицджералд, съобщи БГНЕС.
Както прецизират от „ Ройтерс” рецесията се задава броени седмици преди срещата на върха на Европейски Съюз на 14 и 15 декември, на която Ирландия ще има правото на фактическо несъгласие върху въпроса за напредъка в договарянията за Брекзит. На нея Вардакар е на път да изиграе основна роля, представяйки пред Европейски Съюз оценката си за постигнатия напредък по въпроса за границата сред Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР