Министър-председателят на Финландия Петери Орпо предупреди в понеделник, че страната

...
Министър-председателят на Финландия Петери Орпо предупреди в понеделник, че страната
Коментари Харесай

Финландия пред затваряне на още пунктове по границата с Русия

Министър-председателят на Финландия Петери Орпо предизвести в понеделник, че страната може да се наложи да предприеме спомагателни дейности по границата си с Русия,в опит да спре скорошното нарастване на търсещите леговище, оповестява АП.

" Ситуацията напредна в неприятна посока , сподели той по време на посещаване на граничния пункт Вартиус в източна централна Финландия. Ако няма смяна, и в случай че би трябвало бързо. Посланието е ясно, че ние не одобряваме това държание.

Той не изключи по 1340-километровата  финландско-руска граница.

Финландия, която се причисли към НАТО тази година в отговор на войната в Украйна, упрекна Москва, че пропуща мигранти от Близкия изток и Африка без годни документи за пътешестване до финландската граница. Правителството затвори граничните пунктове в Югоизточна Финландия предходната седмица, само че се оповестява за нови идващи мигранти на граничните контролно-пропускателни пунктове по-далеч на север.

500 търсещи леговище са пристигнали във Финландия през ноември, което е доста повече от естественото.

Междувременно съветското външно министерство съобщи, че решението за затваряне на граничните пунктове ще " утежни " руско-финландските връзки и разкритикува като " предлог " изказванието на Финландия, че Русия е пособия на мигранти без документи да преминат границата. В изказване на външното министерство се споделя, че решението " нарушава правата и ползите на десетки хиляди жители на нашите страни ".
 Финландия: Депортирането на мигранти е станало невероятно
Финландия: Депортирането на мигранти е станало невероятно

Президентът на Финландия прикани за общоевропейско решение за справяне с миграцията

Страните от Европейския съюз (ЕС) и НАТО, че съзнателно се насочват мигранти към граничните зони като тип " хибридна война ".

Кремъл отхвърли да изпраща мигранти и съобщи в понеделник, че решението на Финландия да затвори граничните пунктове

Президентът на Финландия Саули Ниинисто сподели в понеделник, че е станало невероятно да се връщат лица, търсещи леговище , които не дават отговор на критериите за протекция, и че това би трябвало да се вземе поради, когато се дефинират политиките. 
 Финландия се бори със засилен мигрантски напън по границата с Русия
Финландия се бори със засилен мигрантски напън по границата с Русия

Те идват на граничните пунктове, без да разполагат с нужните документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР