Министър-председателят на Британските Вирджински острови беше арестуван в САЩ. Андрю

...
Министър-председателят на Британските Вирджински острови беше арестуван в САЩ. Андрю
Коментари Харесай

Премиер беше арестуван в САЩ за трафик на наркотици и пране на пари

Министър-председателят на Британските Вирджински острови беше задържан в Съединени американски щати. Андрю Фой е арестуван в Маями от американски сътрудници, показали се за трафиканти на кокаин от мексикански картел.

Пред осведомител под прикритие той се съгласил да получи 700 000 $ против даването на позволение на „ трафикантите “ да употребяват пристанища на Британските Вирджински острови.

Министърът на външните работи на Англия Лиз Тръс съобщи, че е "ужасена " от повдигнатите обвинявания.

Фой, който управлява английската задморска територия, е задържан от представители на американската Агенция за битка с опиатите (DEA) дружно с високопоставена ръководителка в областта на пристанищата в Британските Вирджински острови на име Олиънвин Мейнард.

Трети човек на име Кадийм Мейнард, който е наследник на Мейнард, също е задържан по отношение на следствието, осведоми BBC

Арестите са осъществени от сътрудници на DEA, представящи се за трафиканти на кокаин от мексиканския картел Синалоа, за който се счита, че е най-големият снабдител на опиати в Съединени американски щати и който преди този момент се ръководеше от Хоакин „ Ел Чапо “ Гузман, намиращ се в пандиза.

Тримата са упрекнати в скрит план за импорт на кокаин в Съединени американски щати и за пране на пари, съгласно щатските управляващи.

Разследването е почнало през октомври във основа на работата на осведомител, който се пази в загадка.

В срещи с Фой информаторът се представял за член на картела, който желае да транспортира хиляди килограми колумбийски кокаин през Британските Вирджински острови, откъдето опиатите да заминат за Пуерто Рико, а по-късно за Маями и Ню Йорк.

Фой и информаторът на DEA също по този начин обсъждали организирането на конфискации на пари и нискокачествени опиати, с цел да наподобява по този начин, че министър председателят се бори с престъпността на островите, се споделя в обвиняванията против него.

По време на една от срещите той споделил на информатора, че английското държавно управление се пробва да го смъкна от власт от години.

Фой и Мейнард са задържани по време на посещаване в Маями, откакто поотделно им е показан частен аероплан и дизайнерски чанти за извършване на покупки, в които имало 700 000 $.

Британските Вирджински острови са английска задморска територия, включваща над 40 острова, която се намира в Карибския басейн, източно от Пуерто Рико.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР