Министър-председателят на Армения заяви днес, че 49 войници са били

...
Министър-председателят на Армения заяви днес, че 49 войници са били
Коментари Харесай

Премиерът на Армения: 49 войници бяха убити при нападения от страна на Азербайджан

Министър-председателят на Армения съобщи през днешния ден, че 49 бойци са били убити при нощни набези от страна на Азербайджан, съобщи Асошиейтед прес. Азербайджанските сили са атакували към половин дузина точки, съобщи в Народното събрание Никол Пашинян, представен от Интерфакс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Азербайджан и Армения са в спор от десетилетия за региона Нагорни Карабах ,

която е част от Азербайджан, само че е под контрола на етнически арменски сили, подкрепяни от Армения, откогато сепаратистката война там завърши през 1994 година

По време на шестседмична война през 2020 година,

в която починаха повече от 6600 души, Азербайджан си върна огромни част от Нагорни Карабах и близките региони, следени от десетилетия от подкрепяните от Армения сепаратисти.

Припомняме, че сраженията сред Азербайджан и Армения в района Нагорни Карабах в Южен Кавказ нощес още веднъж се разгоряха. Според известия в съветските новинарски организации, които се базират на арменското министерство на защитата, азербайджанските войски са атакували арменски позиции на три места с артилерия и едрокалибрени оръжия. Междувременно азербайджанското министерство на защитата в Баку съобщи, че боевете са били провокирани от огромен арменски опит за бойкот.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР