Министър-председателят на Армения Серж Саркисян и лидерът на опозицията Никол

...
Министър-председателят на Армения Серж Саркисян и лидерът на опозицията Никол
Коментари Харесай

Премиерът на Армения и лидерът на опозицията ще проведат преговори в неделя сутринта


Министър-председателят на Армения Серж Саркисян и водачът на опозицията Никол Пашинян ще се срещнат в неделя сутринта, с цел да договарят. Това заяви самият Пашинян в страницата си във „ Facebook “.

„ Аз и Серж Саркисян ще се срещнем, с цел да обсъдим методите за разрешаването на тази обстановка. Аз заявих също по този начин, че ние можем да продължим разговора си и след оставката на премиера “, написа в обществената мрежа опозиционерът и добави, че след оставката на Саркисян "министър-председател би трябвало да стане „ претендент, повдигнат от народа" и да се образува краткотрайното държавно управление.

"Крайната цел са предварителни парламентарни избори", акцентира задачите си той.

БГНЕС напомня, че в събота Пашинян прикани за разговор с премиера Саркисян, само че той отхвърли и повтори още веднъж настояванията си. Десетки политически и публични организации в Армения поддържаха Саркисян в събота и обявиха нуждата от "използване на политически принадлежности за решение на рецесията в страната".

Масови митинги започнаха в Ереван и други градове в Армения в понеделник по отношение на издигането на някогашния президент на страната Серж Саркисян на премиерския пост. Въпреки това във вторник арменският парламент утвърди кандидатурата му Саркисян за министър председател.

Два дни по-късно опозицията се опита да спре срещата на новия кабинет, блокирайки входовете към държавни здания и провеждайки протестно шествие по улиците на Ереван следобяд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР