Министър-председателят Кирил Петков в интервю за Лице в лице“ по

...
Министър-председателят Кирил Петков в интервю за Лице в лице“ по
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Ако отстраним корупцията от българската система, целият потенциал на икономиката ни ще се отключи

Министър-председателят Кирил Петков в изявление за „ Лице в лице “ по БТВ: Ако отстраним корупцията от българската система, целият капацитет на стопанската система ни ще се отключи
➡️ Испанските управляващи показват в отчет висшестоящи български политици и евентуалната им съгласуваност с пране на пари по проблема „ Барселонагейт “. Сега нашата прокуратура би трябвало да си свърши работата. Тук към този момент не приказваме за журналистически следствия, а за активността на испанските служби по случая, в чийто отчет има фотоси на господин Борисов. Как е допустимо други управляващи от целия свят да ни дават информация, а нашите – не. Хубавото е, че вътрешният министър Бойко Рашков го прави обществено. Ние всички би трябвало да знаем, че действително там има огромен проблем, по който би трябвало да се работи. Американските управляващи към този момент демонстрираха кои са най-корумпираните хора в България.
➡️ Ако отстраним корупцията от българската система, целият капацитет на стопанската система ни ще се отключи. Всичките модели демонстрират, че ние би трябвало да сме доста високо растяща стопанска система, само че ни стопира точно корупцията, неналичието на институционалност и предвидимост за нашите и непознати вложители. Ако успеем да преодолеем тези отрицателни трендове, ще видите какъв брой бързо ще тръгнем по пътя на растежа. Точно подобен е и бюджетът за 2022 година – със заложен напредък на приходите и вложенията.
➡️ Никой не би трябвало да нарушава закона, това е нашата съществена религия. Никой не би трябвало да е над закона, без значение коя власт съставлява. Законността е предпоставката, която води до прогрес на обществото. Затова не можем да се оправдаваме, че прокуратурата не работи. Напротив – би трябвало да създадем по този начин, че да не остане нищо скрито-покрито. Разкритията стават единствено с доказателства, дал съм цялостна независимост на службите и занапред нататък желая единствено правдивост.
➡️ Много деликатно и ежечастно следим ситуацията сред Русия и Украйна. Обследвали сме всички разновидности, тъй че рискът от разнообразни отрицателни обстановки за българските жители да е понижен. Имаме решения и по какъв начин да запазим енергийната система на страната, тъй че семействата ни да разполагат с задоволително сила. Много значимо сега е България да застане като предан сътрудник и съдружник в Европейския съюз и НАТО, и всички страни членки да приказваме в един глас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР