Министър-председателят Кирил Петков се срещна с министъра на отбраната на

...
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с министъра на отбраната на
Коментари Харесай

Петков след срещата с Остин: Не сме говорили за военна подкрепа за Украйна

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин през днешния ден.

Делегацията дойде в Министерския съвет рано в събота сутринта.

Петков и Остин са разискали тематики от общ интерес за България и Съединени американски щати. На брифинга след диалога българският министър председател акцентира, че не е била разисквана военна помощ, която страната ни да оказва на Украйна.

"Войната, която Путин стартира, сложи цяла Европа в риск. Няма нито една страна, която може да живее с илюзията за цялостна сигурност. Нашата сигурност е в груповата защита на съдружниците ни в НАТО. Ние сме НАТО ", сподели Петков, предава

И добави: "Българското държавно управление има за цел да усили нашата отбрани. С господин Остин говорихме и за военната подвижност. Логистиката е също толкоз значима, колкото и военната техника ".

Българският министър председател акцентира, че битката с корупцията също е "обща задача и тя въздейства както на националната сигурност, по този начин и на стабилността по Източния фланг ".

„ Проведохме доста работлив диалог по отношение на непровокираната инвазия от страна на Русия против Украйна, поддръжката от НАТО и мощният отговор на Алианса. Обсъдихме значими въпроси в областта на отбраната”, сподели Лойд Остин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР