Министър-председателят Кирил Петков и членовете на Министерския съвет ще имат

...
Министър-председателят Кирил Петков и членовете на Министерския съвет ще имат
Коментари Харесай

Кабинетът ще разгледа новата структура на МС на извънредно заседание

Министър-председателят Кирил Петков и членовете на Министерския съвет ще имат през днешния ден първо съвещание от 12.00 часа. Заседанието на държавното управление през днешния ден е изключително, защото министър председателят и членовете му са си сложили за цел незабавно да стартират дейна работа по настоящите и незабавни тематики за страната, без да се чака обичайното постоянно съвещание в сряда, прецизират от от държавната пресслужба. 

Кабинетът ще прегледа промени в Устройствения устав на Министерския съвет и неговата администрация по отношение на новата конструкция на кабинета. 

Припомняме, че , препоръчан от " Продължаваме промяната ", е  формиран от 21 министри.  За първи път ще има  петима вицепремиери . Това са Асен Василев и Калина Константинова от " Продължавам смяната ", Гроздан Караджов от " ИТН ", Корнелия Нинова от БСП и Борислав Сандов от " Демократична България ".

Според новата конструкция на държавното управление, министерството на земеделието, храните и горите се преобразува в министерство на земеделието, министерството на превоза, осведомителните технологии -  в министерство на превоза и известията, министерството на младежта и спорта в министерство на спорта.  Министерството на стопанската система се разделя на министерство на стопанската система и промишлеността и министерство на нововъведенията и растежа . Ще се сътвори и ново министерство - на електронното ръководство. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР