Mинистър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли

...
Mинистър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли
Коментари Харесай

Започва проверка на марината и заведенията на Братя Диневи


Mинистър-председателят изпращал ли е членове на своето държавно управление, командировал ли ги е да правят сходни дейности – да водят със себе си служители на реда, да затварят и изобщо да тероризират българския туристически бизнес? "

Този въпрос зададе водачът на "Атака " и групата на "Обединени патриоти " в Народното събрание Волен Сидеров пред бургаски медии минути преди да влезе в локалната здравна ревизия. Изявлението беше излъчено онлайн през фейсбук страницата на Сидеров и въпреки да не беше упоменато име, водачът на "Атака " даде да се разбере, че приказва за съдружния си сътрудник в ръководството - вицепремиера Валери Симеонов, който е отпред на НФСБ.

"Искам отговор от министър-председателя. Трябва ли такова държавно управление да продължава да ръководи, в случай че не прави благини, не подвига пенсиите, както сме записали в съдружното съглашение, а се занимава на кого да му затворим заведението, с цел да може другият олигарх, някой олигарх, да намаже и да стане по-богат. Това държавно управление да се замисли дали имаме потребност от него, или да си търсим друго държавно управление ", съобщи Сидеров. Обръщаме се към държавното управление: споделям им доста деликатно да помислят върху това да вкарат изключителна точка в Министерски съвет да прегледат държанието на избрани членове на държавното управление, съобщи водачът на "патриотите " в Народното събрание.

Само ден по-рано вицепремиерът Валери Симеонов се похвали отново в Бургас, че е затворил през уикенда още две нощни заведения по морето поради шумните празненства в тях. Става дума за "Какао бийч " в Слънчев бряг и "Хедон " на "Каваците ". Според него двете заведения неведнъж са нарушавали наредбите на Регионалната здравна ревизия. И двете заведения отвориха порти по-късно.

Сидеров получил десетки недоволства от сдружения и представители на хотелиери и ресторантьори. "Имах съществени настоятелен срещи във Варна, Бургас, Слънчев бряг и Созопол с представители на бизнеса, които до един ми повториха едно и също недоволство – сега държавното управление, употребявайки държавни институции като тази пред която сме в този момент, РЗИ и Министерство на вътрешните работи биват употребявани като шпицкоманди във връзка с избрани заведения за сметки на други ", твърди Волен Сидеров.

Чадър над братя Диневи

Отново без да загатва имена, Сидеров упрекна съдружния си сътрудник, че покровителства бизнеса на братята Йордан и Динко Диневи.

"Има едни локални олигарси, които никой не ги пипа. Аз ще желая Дирекцията за народен строителен надзор да извърши инспекция на цялата структура там - територия на "Марина Свети Влас ", за която имам данни от много еколози, че е издигната в нарушаване на екологични правила, има увреждания на морските течения. Защо това не се глоби? Там няма инспекция. Защо там заведенията дънят до зори и никой не ги санкционира ", сподели Сидеров. Собственици на "Марина Свети Влас " и на доста заведения в курорта са братята Динко и Йордан Диневи.

"Други олигарси не са закачани с пръст. Има едни братя, които скоро ги предложиха за медал "Стара планина " ли, за "Нобел " ли... Всеки, който пристигна на власт, получава апартамент в Св. Влас. Там не стъпват спецчасти с маски да плашат хората. Там узнавам, че сега почиват доста сполучливо представители на държавното управление - при доста привилегировани условия. Там дъни музика цяла нощ в заведението "Планет ". Но никой не отива да лепи такива бележки "Обектът е спрян от употреба до премахване на нарушаванията по здравните условия ", съобщи още Сидеров.

Това е следващ конфликт сред водачите на "Атака " и НФСБ поради акциите на Валери Симеонов. Напрежението сред двамата ексалира в последните два месеца. Повод станаха Повод станаха промени в Закона за приватизацията, импортирани от Сидеров, които съгласно Симеонов са в интерес на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

В отговор Сидеров упрекна шефа на НФСБ, че работи за ползите на Движение за права и свободи. През юли Сидеров нападна симеонов, че ревизира единствено особено определени заведения по морето, след което разгласи, че на собствен ред ще прави акции.

Сидеров изиска кабинетът да се съветва с него за всичко

Той попита дали "Паздеров (д-р Георги Паздеров е шеф на РЗИ - Бургас, бел. ред.) самичък ли го взема решение, или някой им подрежда ". "Сега ще накарам РЗИ да извърши инспекции на Св. Влас! Защо там няма инспекции, заведенията работят и дънят до зори и никой не се намесва. Това е единствено туризмът - какво ли става с други елементи, които са свързани с концесиите. Има вреди за милиарди - ние се занимаваме тук с кръчми, нощни заведения, лифтове. Спомняте си огромната борба да се одобри решение за Банско - излезе от съда, че това е нелегално, че от време на време решенията на държавното управление се вземат неверно - ми хайде, като се вземат неверно, да си направи държавното управление един разбор и да се съблюдава съдружната спогодба всичко да се съветва с съдружните сътрудници. Ние в Народното събрание не сме трансмисия, придатък на държавното управление. Искаме всяка поправчица да се съгласува с нас. 40 ремонти и поправчици са внесли депутатите на НФСБ през главите ни ", сподели Сидеров./dnevnik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР