Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната

...
Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Правителството се уплаши, май ще даде великденски добавки на пенсионерите

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще показват на следващия ден опциите за погашение на великденски добавки, оповестиха довечера от държавната пресслужба.

Преди два дни от Националния застрахователен институт оповестиха, че изплащането на пенсиите през този месец ще е в естествен график - от седми април, петък, без да се загатват великденски добавки.

Миналата година бяха изплатени по 70 лв. на всеки с пенсия, толкоз възрастните хора получиха и за Коледа. Ако и в този момент сумата бъде същата, ще са нужни 140 милиона лв.. Ако в бюджета не се намерят задоволително средства, сумата може или да бъде понижена или да е диференцирана и да не е идентична за всички възрастни.

Първоначалната концепция на държавното управление беше да не се дават бонуси на възрастните хора. Заради мощната социална реакция обаче служебната власт в последна сметка май е решила, че ще отпусне средства за пенсионерите. Според източник на Lupa.bg, се разискват няколко разновидността. Най-реалистична наподобява концепцията да се провиснал по 30 лв. на пенсионерите, които получават до 500 лв. на месец. Те са към 1,3 милиона души. Това би коствало на бюджета към 40 милиона лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР