. Министър-председателят дори препоръча на здравния министър това да стане

...
. Министър-председателят дори препоръча на здравния министър това да стане
Коментари Харесай

Мангъров назова сакралното число, което ще умори коронавируса у нас! ВИДЕО

. Министър-председателят даже предложи на здравния министър това да стане обществено.

"С него водихме доста дълъг диалог, тъкмо против Бъдни вечер, в който пробвах да обясня по какъв начин стоят нещата. Смисълът на тази имунизация не е всички да се набоцкат, а да се стигне това сакрално число - 70% от хората да имат антитела против ковид.

Единият метод е дивият, който става сега, когато хората се разболяват. Вторият е цивилизованият метод - посредством имунизация ", изясни доцент Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което съм обяснил на премиера е, че човек като него, който е изкарал Ковид, и човек като мен, който също е изкарал Ковид, тъй като аз имам антитела, открих го преди 2-3 седмици, единствено че съм го изкарал безсимптомно - те няма потребност да се имунизират ", сподели още инфекционистът.

Той е безапелационен, че сега би трябвало да се имунизират възрастните хора с по няколко съпътстващи болести, защото в случай че се заразят, за тях има заплаха болестта да приключи неприятно.

"Лекарите на първа линия, с дребни изключения, са хора на 25-30 години, които и да се заразят, няма да протече кой знае какъв брой тежко. Не са най-важните за имузацията. Тези младежи са тези, които би трябвало да посрещнат вълната на болестта. Но хората на възраст са тези, които би трябвало да се имунизират. Препоръчвам им да създадат това ", акцентира доцент Мангъров.

По думите му има доста разногласия коя ваксина да бъде употребена.

"Ако сте изкарал Ковид-19 и против вас застане някой, който ви споделя, че би трябвало да се ваксинирате, този човек или не схваща нищо, или просто ви лъже - не би трябвало да му вярвате ", настоя доцент Мангъров.

Инфекционистът добави, че при всяко заболяване лимфоцитите ни стартират да създават антитела.

Когато организмът се оправи с инфекцията, стойностите на тези антитела стартират да спадат. Спада и броят на лимфоцитите, които ги създават, само че постоянно дребна част от тях остават в организма като кафези на паметта. Те дават опция при повторна среща с вируса доста бързо още веднъж да се образуват антитела и човек да не се разболее.

"Много е подозрително дали има наново инфектирани или случаите са били единствено по документи ", означи доцент Мангъров.

Той се съгласи, че противоепидемичните ограничения има резултат върху спада в броя на инфектираните, само че предизвести, че сега, в който те престанат, нещата ще тръгнат още веднъж нагоре, до момента в който не се стигне до групов имунитет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР