Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Министерството на вътрешните работи (МВР)

...
Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Министерството на вътрешните работи (МВР)
Коментари Харесай

Борисов възложи проверка за 5 г. назад на българските паспорти, издадени на чужденци

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на вътрешните работи (МВР) и на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) да създадат инспекция на издадените български документи за идентичност на непознати жители за последните пет години. Това оповестиха от държавната осведомителна пресслужба.
Става ясно, че министър председателят изисква резултатите от инспекцията да са налице във допустимо най-кратък период.
напомня, че прокуратурата влезе в Агенцията за българите в чужбина (ДАБЧ) на 29 октомври. Тогава при спецоперация бяха арестувани ръководителят на институцията Петър Харалампиев и още над 20 души по следствие на корупционни практики в Агенцията. Обвинения бяха повдигнати на четирима, измежду които са ръководителят и основният секретар на ДАБЧ.
По-рано този месец Апелативният спецсъд остави в ареста Харалампиев, както и основният секретар Красимир Томов. Междувременно Харалампиев бе освободен от управителната служба.
Обвиненията към него са за рушвет от 5000 евро и 5 случая, когато е получил по 350 евро, с цел да влияе на свои подчинени и те да задвижат документи за българско поданство. Главният секретар е упрекнат, че два пъти е повлиял на собствен зависещ, с цел да вземе такова решение, от което получил суми от 800 и 1500 евро.
Държавното обвиняване твърди, че незаконната група се ръководела от Петър Харалампиев и е почнала да работи съвсем незабавно, откакто той встъпва в служба през май 2017 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР