Министър-председателят Бойко Борисов ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“
Коментари Харесай

Премиерът ще връчи наградата Св. Паисий Хилендарски на Владимир Зарев

Министър-председателят Бойко Борисов ще връчи държавната премия „ Св. Паисий Хилендарски “ за 2017 година на писателя и редактор Владимир Зарев на гала в Гранитната зала на Министерския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.
Зарев ще бъде почетен с нея за изключителния си принос за развиването на националната културна еднаквост и духовни полезности, съобщи БГНЕС.
Годишната държавна премия „ Св. Паисий Хилендарски” е учредена с Постановление на Министерски съвет №149 от 2000 година Тя се присъжда за стимулиране на български създатели и реализатори на творби, свързани с българската история и обичаи. Тазгодишният й притежател е избран от жури с ръководител акад. Юлиан Ревалски – ръководител на Българска академия на науките, и членове: проф. Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, проф. Николай Драчев – ректор на НХА, доцент Красимира Александрова – шеф на НБКМ, проф. доктор инж. Иван Марков – ректор на УАСГ, проф. Маргарита Ваклинова от Българска академия на науките и композиторът и диригент проф. Пламен Джуров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР