Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще настоява за съгласие между държавите-членки на ЕС по темата за бежанците

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Камарата на депутатите на Чехия Радек Вондрачек. Двамата разискаха напредъка по основните досиета в дневния ред на Европа по време на българското председателство.

Премиерът Борисов срещна Радек Вондрачек с българската позиция по тематиката миграция. Министър-председателят съобщи, че страната ни сподели по какъв начин сполучливо може да бъде предпазена външната ни граница и да се оправи с миграционната вълна. Той ще упорства да бъде открито единодушие сред всички държави-членки по тематиката с бежанския поток.

Бойко Борисов желае незабавни ограничения за затваряне на външните граници на Европейски Съюз и непоколебим надзор на влизащите, в това число и по вътрешните граници. Друго предложение на българския министър председател е да бъдат построени спешни центрове за банкет на бежанци отвън територията на Европа. В тях да се прави обзор на молбите и да се дефинират тези, които имат действителна потребност от протекция. Българският министър-председател счита, че е нужен и разбор на към този момент пристигналите и намиращите се в Европа мигрантски потоци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР