Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ФИБА

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ФИБА
Коментари Харесай

Бойко Борисов се зае с европейския баскетбол


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман и Коста Илиев - управител в департамента " Национални федерации " на ФИБА Свят.

На диалога участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на " Лукойл Академик " Валентин Златев. Премиерът Борисов разиска с представителите на международната баскетболна централа спора в европейския баскетбол сред ФИБА и Евролигата.

Несъгласуваността в спортните им календари не разрешава на националните състезатели, участващи в мачовете от Евролигата, да се включат в квалификациите на националните си тимове за Световната купа през 2019 година и Олимпийските игри в Токио през 2020 година

Патрик Бауман и Коста Илиев желаеха подпомагане от българския министър-председател за разрешаване на проблема по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

Бойко Борисов пое ангажимент да разиска въпроса с министър председателите на страните членки на Европейски Съюз и уточни, че по време на ротационното ни председателство ще бъдат положени оптимални старания за намиране на решение от създалата се конфликтна обстановка.

Министър Кралев посочи, че персонално той е повдигнал въпроса, който бе прегледан, и по време на работна среща на министрите на спорта от Европейски Съюз в Брюксел при започване на седмицата.

Спортният министър бе безапелационен, че Европейски Съюз би трябвало да бъде посредник сред Международната баскетболна федерация (FIBA) и Euroleague Commercial Assets (ECA).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР