Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сърбия, където ще участва в

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сърбия, където ще участва в
Коментари Харесай

Борисов в Сърбия: Берлинската стена между България и бивша Югославия падна! Вучич проговори на български

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Сърбия, където ще взе участие в формалната гала по откриването на автомагистралния сектор по Коридор №10 от българската граница до Ниш. Дължината на трасето е 86,9 км като построяването му стартира през 2011 година, написа Пик.

Началото на формалната гала ще бъде сложено с изявления на премиера Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич. На събитието ще участват също българският министър на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, сръбският вицепремиер и министър на строителството, инфраструктурата и превоза Зорана Михайлович, членът на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик, както и доста представители на държавното и локално управление на Сърбия.

" Уважаеми господин президент, уважаеми господин и госпожо министър председател, господин Додик и всички останали тук - министри, другари. Мисля, че и ние можем да кажем, че Берлинската стена сред България и някогашна Югославия през днешния ден пада. От през днешния ден Сърбия има пристанище Варна, пристанище Бургас и до центъра на Истанбул няма светофари. А цялата българска индустрия ще употребява този път за Западна Европа. Така че през днешния ден свързваме Азия и Европа през Българя и Сърбия. Да ни е честита! Да няма жертви, да сме живи и здрави ", съобщи в словото си Борисов.

Президентът Вучич изрази благодарността си към българската делегация и акцентира голямото значение на взаимната работа по този огромен интернационален план. " Човек е роден да работи, да търпи и да се бори. Ако не го прави това, е наказан на погибел ", уточни той и означи: " Сърбия приключи построяването на Коридор №10. От границата с Унгария до границата с България към този момент ще се стига за 5 часа ". Вучич прикани сънародниците си, потърсили своето благополучие в непознати страни, да се върнат в родината си - " Това е вашата земя, тя ви чака ".

" Тук ще дойдат вложители, ще има нова работа. Ще ги посрещнем с нашата богата сръбска софра ", съобщи още сръбският президент и още веднъж акцентира другарството си и положителното си съдействие с българската страна.

" Бойко Борисов и всички български другари сте постоянно положително пристигнали! Ще ви чакаме! Сърбия е и ваша земя! Сърбия е и земя на българите, които живеят в Димитровград, Босилеград и другаде ", съобщи Александър Вучич.

Накрая той прочете думи на признателност на български като преди този момент уточни: " Много се старах, Бойко, не ми се смей ". - " Врло лепо ", му отговори Борисов. -  " А в този момент е време да забележим кои кебапчета са по-добри - сръбските или българските ", пошегува се сръбският президент.

Вучич приключи речта си с разгорещен апел: " Да живее сръбско-българското другарство! Да живее Сърбия! ".

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР