Министър-председателят Бойко Борисов категорично отрече твърденията на БСП, че е

...
Министър-председателят Бойко Борисов категорично отрече твърденията на БСП, че е
Коментари Харесай

Борисов: Не съм договарял сделката за ЧЕЗ с Бабиш

Министър-председателят Бойко Борисов изрично отхвърли изказванията на Българска социалистическа партия, че е договорил с чешкия министър председател Андрей Бабиш продажбата на бизнеса на ЧЕЗ по време на визитата му през януари тази година.

Това се споделя в писмен отговор на премиера на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев, заяви "Епицентър ".

„ На втория въпрос, който поставяте за вероятно, посочено от вас „ договаряне “ на договорката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ груп в България, мога да отговоря ясно. Тези и други двустранни тематики не бяха предмет на диалога ни с министър-председателя на Чешката република Андрей Бабиш по време на неговото посещаване в България през януари тази година “, написа Бойко Борисов.

Премиерът напомня на Антон Кутев, че след приключването на срещата на 21 януари, той и чешкия му сътрудник са дали конференция, на която са участвали представители на всички български медии. Изявленията им пък присъединили изчерпателна информация за всички разисквани тематики.

“Те бяха общоевропейски тематики, свързани с целите и тематиките на Българското председателство и изискванията за тяхното реализиране. На първо място обсъдихме миграционната политика на Европейския съюз, включително: осъществяването на Дъблинското споразумение; квотите за банкет на бежанци от другите страни членки; защитата на външните граници на Съюза; създаване на центрове за сигурност отвън Европейския съюз и удължение на съглашението сред Европейския съюз и Република Турция. Постигнахме схващане и за това, че проблемите свързани с мигрантите в Европа би трябвало да се вземат решение с дипломация и договаряния, като страните члени е належащо до поддържат добър разговор с Турция в преговорния развой “, написа още в отговора на министър-председателя до депутата от Българска социалистическа партия.

От обясненията излиза наяве, че Бойко Борисов и Андрей Бабиш са разискали Брекзит, кохезионната политика на Европейски Съюз, присъединението на България към Шенген и двойния стандарт при храните в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР