Министър-председателят Бойко Борисов и руският му колега Дмитрий Медведев ще

...
Министър-председателят Бойко Борисов и руският му колега Дмитрий Медведев ще
Коментари Харесай

Борисов обсъжда захранването на хъб „Балкан” с Медведев в Туркменистан

Министър-председателят Бойко Борисов и съветският му сътрудник Дмитрий Медведев ще се срещнат в понеделник, 12 август, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът е в Туркменистан за присъединяване в Първия каспийски стопански конгрес. Форумът събира държавните и държавните ръководители на каспийските страни, водачи на заинтригувани страни, близки до Каспийския район, както и представители на интернационалните стопански, финансови, транспортни, екологични и други организации. А фокус на полемиките са развиването на икономическото съдействие в Каспийския район и основаването на условия за огромни планове.

Двамата министър председатели, Борисов и Медведев, ще разискват зареждането на хъб „ Балкан ” и включването на Туркменистан, стана ясно след изявление на българския министър председател, който от събота е в страната. Пред българските медии в „ Аваза ” Борисов обърна внимание на огромните количества газ, с които страната разполага. „ Над 5 милиарда куб. метра отиват за Русия от тук, три тръби имат големи и би могло за нашия газоразпределител „ Балкан “ да идва газ, с цел да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква ”, посочи министър председателят.

Според премиера Борисов, газът от Туркменистан е евентуален източник за зареждане на газоразпределителния център „ Балкан ” на територията на България. „ На срещата с Медведев това ще приказваме, дали, защото всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се създадат суапови покупко-продажби ”, сподели още българският министър председател. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР