Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха
Коментари Харесай

Премиерът и сръбският президент инспектираха Балкански поток с хеликоптер

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „ Балкански поток “, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. Проектът е предпочитан за българското държавно управление. С неговата реализацията се цели повишение сигурността на доставки на природен газ от разнообразни източници, усилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което от своя страна ще окаже положителен резултат върху потребителите на природен газ. Като основен план за пазарната интеграция, българското държавно управление чака " Балкански поток " да способства за гарантиране на доставките на природен газ за страната и за района, като в същото време да сътвори действителни условия за диверсификация на източниците и маршрутите и опция за транспорт на спомагателни количества природен газ за и през България. „ Всичко е по разпоредбите на Европейския съюз “, акцентира министър председателят Борисов по време на инспекцията.

„ Булгартрансгаз “ ЕАД построява газопровод с обща дължина 474 км. Общо са доставени във краткотрайните строителни бази 26 489 броя тръби или 324,26 км. На пристанище „ Бургас “ има доставени още 10 935 броя тръби или 133,52 км, които всекидневно се транспортират към краткотрайните бази. Общият измит хумус от сервитута на газопровода е 403,19 км. Разнесените тръби по трасето са 281,22 км, от които са заварени 153,06 км. Изкопаната траншея за полагане на газопровода е 100,44 км. Положеният газопровод в траншеята е 91,43 км. Териториите с археологически обекти по трасето се изследват и освобождават за строителството, с оглед запазване на културното завещание на страната ни при построяването на „ Балканки поток “.

За цялостната реализация на плана за уголемение на газопреносната инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница ще бъдат построени и две компресорни станции – Конституционен съд „ Расово “и Конституционен съд „ Нова Провадия “. Предвидените компресорни елементи на двете станции ще бъдат най-ново потомство, произвеждане на американска компания, която е водач в бранша. Към сегашния миг се извършват строително – монтажни работи на бъдещата площадка на Компресорна станция Расово. На площадката с изключение на три газотурбокопресорни елементи ще бъдат ситуирани и административна постройка, индустриални и обслужващи здания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР