Министър-председателят Бойко Борисов и министри попълниха карти за съгласие за

...
Министър-председателят Бойко Борисов и министри попълниха карти за съгласие за
Коментари Харесай

Борисов: Чрез донорството не само душата ти продължава да живее

Министър-председателят Бойко Борисов и министри попълниха карти за единодушие за донорство при започване на постоянното държавно съвещание. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев раздаде на министри част от 50-те хиляди карти за единодушие за донорство на органи, които здравното министерство популяризира.

" В България към този момент се вършат най-модерни трансплантации, имаме най-хубавите хирурзи. Чрез донорството част от теб, освен душата, продължава да живее, сподели Бойко Борисов откакто попълни карта за единодушие. Сега в България 1150 души чакат за трансплантация. Те могат да се върнат здрави към естествен живот ", означи министър председателят.

" Донорството дава втори късмет за живот, няма нищо по-хубаво от това хората да се върнат при околните и в фамилията. Картата няма юридическа мощ, само че демонстрира волята на индивида на неговите близки за донорство, и те могат да вземат осведомено решение. Всички религиозни общности застанаха зад нас и ще молят към своите миряни в поддръжка на донорството ", съобщи здравният министър Ананиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР