Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас дават страт

...
Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас дават страт
Коментари Харесай

Извънредно и НА ЖИВО! Борисов качи Ципрас на джипа си и отсече: Избиваме се, а после...

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият министър председател Алексис Ципрас дават страт на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция.

Преди минути министър председателят на България качи гръцкия си сътрудник на джипа си и сподели, че ще спрат при хората, с цел да ги поздравят.


"Тук е разбъркан регион. Има кметове от моята партия и от Движение за права и свободи. По изборите се избиваме, а след това работим добре ", съобщи Борисов пред Ципрас.



"Половината тук са мюсюлмани, а другата половина християни. виждаш, че в случай че никой не ги дръжка си живеят в обич ", сподели Борисов на гръцкия си сътрудник.

"Гърците идват на ски при нас, а нашенците вървят на море в Гърция ", добави министър председателят и посочи, че зимно време има доста туристи у нас.

По думите му би трябвало да се влага повече за проходи сред двете страни.

Ципрас го попита по какъв начин са сега пътищата сред България и Гърция.

"То изобщо нямаше проходи преди. Първият проход го пуснахме с Папандрео, а в този момент имаме 7-8 обаче ги направихме, с цел да може хората от двете страни на планината да си поддържат връзка. Лятото тук се чака по три часа в колона ", разясни Борисов.

Според Ципрас пътят към Маказа наподобява сносно и призна, че е гледал реклама на Банско и дали курортът е наоколо.



Малко преди да дойдат на мястото за първа копка Ципрас попита Борисов за какво тъкмо тук.

"Тук ще минава тръбата ", отвърна му Борисов, а Ципрас попита ще я видят ли. "Не единствено ще я забележим, а и ще я разпишем ", даде обещание българският министър председател.


БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден Борисов даде забавен старт на постоянно държавно съвещание , а малко по-късно сподели забавни фотоси .

Медията ни напомня, че Борисов и Ципрас ще проведат и среща на четири очи, в която ще обсъдят съдействието сред България и Гърция, както и енергийната, инфраструктурната и транспортната съгласуваност в района на Балканите .

Интерконекторът сред България и Гърция е един от предпочитаните планове за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР