Министър-председателят Бойко Борисов даде старт на Делфийския икономически форум, който

...
Министър-председателят Бойко Борисов даде старт на Делфийския икономически форум, който
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Делфи: Балканите имат възможност да станат едно от най-конкурентоспособните места в света


Министър-председателят Бойко Борисов даде старт на Делфийския стопански конгрес, който за трета поредна година събра политици, икономисти и специалисти за полемика на новите световни стопански трендове и политическите благоприятни условия за положително ръководство.

В своята тирада българският министър-председател подчертава върху смисъла на свързаността сред страните от Европейски Съюз и Западните Балкани. Той акцентира, че в случай че се осъществят плановете за коридорите №4, №8 и №10, Дунавската тактика, както и свързването на пристанищата Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе, Балканите ще бъдат едно от най-конкурентоспособните места в света.

“Такава природа, такава хубост, такава история, такова средище за бизнес, туризъм, нововъведения, а и когато редом изградим цифровата съгласуваност ще дадем, уверен съм, голямо бъдеще за Балканите”, сподели министър председателят Борисов, представен от държавната осведомителна работа в четвъртък вечерта. Той осведоми за извършените срещи в Лондон с Европейската банка за възобновяване и развиване, в София със Световната банка, в Брюксел с Европейската капиталова банка, където към този момент са се обсъждали опциите за финансиране на планове.

Премиерът Борисов прикани процесът по приобщаването на Западните Балкани да стане необратим и от източник на няколко войни, районът да стане едно умерено, европейско място за живеене. “Длъжни сме да го създадем в този момент, тъй като другояче ще отчитаме растеж на младежката безработица и липса на добре квалифицирана работна ръка”, сподели българският министър-председател и добави, че тематиката би трябвало да остане на дневен ред в Европа и след края на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР