Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила ще бъде в Мюнхен на 15 и 16 февруари за присъединяване в обичайна Конференция по сигурността.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

За последните пет десетилетия Мюнхенската конференция по сигурността, която годишно събира над 450 водачи от целия свят, се трансформира в главен световен конгрес за разискване на политиката за сигурност. Фокус тази година е подложен върху въпроси като ролята на Европейския съюз като световен участник в връзките за сигурност, заканите пред интернационалния ред, контрола върху въоръжението, в това число напрежението, подбудено от нуклеарната стратегия на Северна Корея.

Премиерът Борисов ще взе участие в формалната вечеря за откриването на Конференцията на тематика “Нови хрумвания за Европа”, както и в разнообразни полемики, отдадени на трансатлантическите връзки и съдействието в защитата сред Европейски Съюз и НАТО, отбранителния съюз на Европейски Съюз.

В българската делегация за Мюнхенската конференция по сигурността е и заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР