Министър-председателят акад. Николай Денков връчи годишната държавна награда Св. Паисий

...
Министър-председателят акад. Николай Денков връчи годишната държавна награда Св. Паисий
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов получи годишната държавна награда „Свети Паисий Хилендарски“

Министър-председателят акад. Николай Денков връчи годишната държавна премия „ Св. Паисий Хилендарски “ на проф. Кирил Топалов . Изтъкнатият публицист, драматург, киносценарист, книжовен историк и критик, преводач, посланик и държавник проф. Кирил Топалов бe отличен за неговия извънреден принос в развиването на националната културна еднаквост и духовни полезности . Това оповестиха от Министерския съвет. 

„ Тази премия отива при един от красивите мозъци на България. С интелекта и скромността си той сподели на България по какъв начин би трябвало да наподобява един интелектуалец, който държи на правилата си и морала. “

С тези думи се обърна министър председателят Денков към носителя на премията проф. Кирил Топалов. В словото си министър-председателят акцентира, че най-важното е да не влиза в глупави борби , в които най-често спечелилият и победеният са еднообразно бити.

„ Дребните борби са безсмислени и в случай че политиците чуят тези думи, България сигурно щеше да е едно по-добро място “ , посочи акад. Денков.

„ Благодаря за високата чест, която ми се оказа. Това за мен е най-голямата държавна премия, която дава държавното управление и едно толкоз умело жури. Това е премията, която ме радва най-вече “ , благодари проф. Топалов.

Той означи, че над 40 години е преподавал историята на Паисий Хилендарски и възрожденската литература.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР