Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха

...
Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха
Коментари Харесай

Беларуската опозиципонерка Тихановская призовава България да подкрепя украинците

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с водача на беларуската съпротива Светлана Тихановская в Министерския съвет. На срещата тя прикани българския народ да подкрепя украинците.

" Беларус е образец по какъв начин във високоразвита европейска страна може да бъдат счупени демократичните правила и резултатът от това да бъде установяването на една тирания , която не разрешава развиването на опозиционно демократично придвижване в страната. Изборът е в случай че имате друго мнение от ръководещите или да попаднете в пандиза, или да напуснете страната. Няма страна, която да е застрахована от такова развиване ", сподели министър председателят Денков.
 Българска телеграфна агенция
По думите му единствената застраховка това да не се случи е да бъдат спазвани демократичните правила, да няма хора с неограничена власт, мандатите на президентите да бъдат лимитирани, тъй като " историята демонстрира, че изкушението да се отиде към диктаторски режим, историята демонстрира, че е извънредно огромно " .

" Опонентите на ръководещите в Беларус , които се опълчиха , може да бъдат арестувани години наред . Ние показахме, че сме на страната на украинците, тъй като те се грижат освен за своята страна, само че ние сме взаимно свързани. В Беларус не може да има мир и сигурност при тези условия . Ние призоваваме България да поддържа украинците . Ние сме изправени пред окупация . В Украйна се борят против съветските ракети, до момента в който в Беларус се борим против покоряване на нашите институции . Русия се пробва да унищожи нашия народ. Насърчавам българското държавно управление и народ да поддържа Беларус против съветските упоритости. Беларуският режим е обвързван с Путин . Докато беларусите поддържат украинците, не сме сами в нашата борба ", сподели Светлана Тихановская, водач на беларуската съпротива.

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР