Министър-председателят акад. Николай Денков бе категоричен, че ще подаде оставка

...
Министър-председателят акад. Николай Денков бе категоричен, че ще подаде оставка
Коментари Харесай

Започва решаваща политическа седмица. Ще се случи ли ротацията въ...

Министър-председателят акад. Николай Денков бе безапелационен, че ще подаде оставка на 6 март, като държавното управление ще продължи да работи до момента в който оставката не бъде гласувана от Народното събрание.

 

От ГЕРБ- Съюз на демократичните сили от своя страна разясниха, че няма да има нов кабинет, отпред с Мария Габриел, без съдружно съглашение, което ще бъде оповестено от водача на партията на следващия ден. От партията не отстъпват и приканват за пропорция при министерските кресла по отношение на електоралната тежест.

На 6-ти март препоръчаното съглашение ще бъде показано на ПП-ДБ, да се срещнат с него и на 8-ми двете партии ще го дискутират. Тогава ще има изясненост по отношение на това дали ще има сполучлива ротация или ще се отиде на нови избори. От ПП-ДБ към този момент сложиха условия - първо промените, а по-късно съдружно съглашение.

 

Премиерът акад. Денков не утвърди формулата за съглашение преди да са довършили работата си против корупцията и независимостта на правосъдната власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР