Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн даде положителен тест за

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн даде положителен тест за
Коментари Харесай

Министър-председателката на Нова Зеландия даде положителен тест за коронавирус

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн даде позитивен тест за ковид, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на държавното управление.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31479
То заяви през днешния ден в официално съобщение, че Ардърн има умерени признаци и ще остане у дома под седемдневна карантина.

Новозеландската премиерка разгласява в Инстаграм фотография на позитивния си тест за ковид. Тя е в изолираност от неделя, когато бе открито, че нейният сътрудник Кларк Гейфорд е инфектиран.
                             

 

Джасинда Ардърн, на 41 години, е хвалена за реакцията си на пандемията от новия ковид, отбелязва Агенция Франс Прес.

Нова Зеландия, отдалечена островна страна в южната част на Тихия океан, води една от най-строгите политики за ограничение на разпространяването на болестта. От началото на пандемията преди повече от две години на архипелага са регистрирани единствено 892 смъртни случая, свързани с ковид - един от най-ниските индикатори измежду развитите страни.

Откакто ограничаващите ограничения обаче бяха смекчени през март, разновидността Омикрон се популяризира бързо. Миналата седмица бяха регистрирани над 50 хиляди нови случая, добавя Българска телеграфна агенция.

Новозеландската министър-председателка няма да участва в Народното събрание за представянето на държавни проект за понижаване на излъчванията на парникови газове в понеделник и на бюджета в четвъртък, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР