Министър награди достоен българин.Фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в

...
Министър награди достоен българин.Фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в
Коментари Харесай

Наградиха фелдшера, изродил бебе в линейка в Бургас

Министър награди заслужен българин.

Фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в кола за спешна помощ на път за болничното заведение в Бургас, получи премия от министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

Радко Радев от Айтос стартира работа като фелдшер през 1972 година и все още е изродил над 20 бебета. Радко е най-възрастният чиновник в Центъра за незабавна здравна помощ в Бургас. Директорът на ЦСМП доктор Асен Кърджиев също участва на награждаването и благодари на министъра за оказаната чест, оповестяват от пресцентъра на здравното министерство.

„ Много е хубаво, че има хора като вас, които са толкоз отдадени на работата си. Истината е, че ни трябват и младежи, на които да предадете вашия ценен опит “, уточни проф. Хинков.

„ Аз желая да посветя тази премия на всички медицински фрагменти – от санитарката до лекаря. Ние не би трябвало да се разделяме, пътят ни е еднакъв. Искаме да оказваме помощ на хората “, съобщи Радев, написа novini.bg.

Фелдшерът е последният участник в самодейността „ Седмица на положителните вести “ в Министерството на здравеопазването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР