Министър Меджидиев посети извънредно града и се срещна на място

...
Министър Меджидиев посети извънредно града и се срещна на място
Коментари Харесай

Освободиха директора на болницата за рехабилитация в Котел заради лошо управление


Министър Меджидиев посети изключително града и се срещна на място с кмета Коста Каранашев, с лекари и медицински експерти, както и с шефа на лечебното заведение - доктор Цветан Влахов.

По думите на министър Меджидиев проблемите на болничното заведение се дължат на неприятен мениджмънт. Болни пациенти са били връщани съзнателно при съществуване на кревати, а личният състав е бил заплашван и принуждаван да напуща.

Министър Меджидиев е получил уверението на лекарите и медицинските експерти, че са подготвени да възобновят активността на болничното заведение и даже напусналите са подготвени да се върнат на работа при един добър мениджмънт. По думите му кметът и представители на Общинския съвет на Котел са уверили, че отговорностите на болничното заведение към Общината - към 100 хиляди лева, ще бъдат опростени. Министерството на здравеопазването ще потърси механизми за отплата за другите насъбрани отговорности, тъй че да може да се изплатят възнагражденията на личния състав, добавя министър Меджидиев.

Снимка: БТА/МЗ

По-рано през днешния ден пред публицисти в Котел министър Меджидиев сподели, че ще освободи шефа на лечебното заведение. Пред Българска телеграфна агенция през днешния ден шефът на лечебното заведение доктор Цветан Влахов сподели, че отговорностите на болничното заведение са близо 300 хиляди лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР