Министър Матео Салвини Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви намерението

...
Министър Матео Салвини Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви намерението
Коментари Харесай

Италия ще брои ромите и ще депортира нелегалните


Министър Матео Салвини

Италианският вътрешен министър Матео Салвини разгласи желанието си да изгони нелегално пребиваващите роми в страната. За задачата той първо ще инициира броене на ромското население в страната, а по-късно хората от малцинствата без документи ще бъдат депортирани.

" Цялата информация (от преброяването – б.р.) ще влезе в указател. Нелегално пребиваващите ще бъдат депортирани, само че за жалост италианските роми ще би трябвало да задържим тук ", сподели Салвини в изявление за телевизия " Телеоломбардия ". Вътрешният министър е водач на популистката партия " Лига ".

По неофициални данни ромската популация в Италия е сред 130 и 170 хиляди души, а половината от тях са италиански жители.

Още в първите си дни като вътрешен министър Матео Салвини нашумя със възбраната избавителен транспортен съд на филантропична организация с над 600 мигранти на борда да дебаркира в италиански пристанища.

" Вътрешният министър наподобява не знае, че основаните на етнос преброявания са неразрешени от закона ", съобщи Карло Стасола, ръководител на организацията за отбрана на правата на ромите " Асоциация 21 юли ", представен от организация АНСА.

Лявоцентристкият ежедневник " Република " разяснява, че е шокиран от предлагането. Салвини отвърна във Facebook, че ромите правят обири, а техните деца се учат от напълно дребни да правят закононарушения.

Антиромските и антиимигрантски изказвания завоюваха доста гласове на " Лигата " и Салвини все по-често прави сходни изказвания преди втория тур на локалните избори на 24 юни, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейската комисия разяснява, че правото на общността изключва опцията от гонене на чужденци на етническа основа. " Не изключвам да беседваме с италианските управляващи по този въпрос ", сподели представител на Европейската комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР