Министър Лиляна Павлова ще открие международен младежки семинар на тема

...
Министър Лиляна Павлова ще открие международен младежки семинар на тема
Коментари Харесай

Лиляна Павлова открива международен младежки семинар

Министър Лиляна Павлова ще открие интернационален юношески семинар на тематика “Насърчаване на младежкото присъединяване в изборите за Европейски парламент” в Националния студентски дом от 10.00 часа, оповестиха от уредниците.

Семинарът се провежда от Националната студентска конфедерация по стратегия “Еразъм+” на Европейски Съюз от 11 до 18 ноември 2018 година с поддръжката на Националния студентски дом, Съюза на европейските федералисти и Европейското придвижване в България. Проектът има за цел да се осведоми новото европейско потомство по какъв начин работят европейските институции и правата и отговорностите, които носи европейското поданство, с цел да се насърчи присъединяване му в изборите за Европейски парламент и да се увеличи изборната интензивност.

Участниците ще получат на практика умения по какъв начин да споделят Европейски Съюз към младите жители и ще изградят потенциал за образуване на осведомителни събития по време на предизборната акция. Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат употребявани от всеки един участник на локално ниво и по този начин ще се реализира мултипликационен резултат.

Необходимостта от осведоменост по отношение на процесите в Европейски Съюз, който е изправен пред най-голямото предизвикателство в историята си, както и от доближаване на европейските институции до жителите и превъзмогване на демократичния недостиг на съюза прави тематиката на семинара изключително настояща.

Политици, чиновници на европейските институции, дипломати и публицисти ще оказват помощ на младежите да изградят умения за европейска връзка.

Събитието ще се състои в зала „ Галерия” на Националния студентски дом от 10.00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР