Министър Крум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982

...
Министър Крум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982
Коментари Харесай

Мониторинговата група на ЕП с интерес към механизма за разследване на главния прокурор


Министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо организира през днешния ден среща с Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към Комисията LIBE на Европейския парламент (EП), пишат от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Министърът показа главните законопроекти, създадени от Министерство на правосъдието, които отразяват уговорките на България в региона на върховенството на правото и битката с корупцията и са включени и в Националния проект за възобновяване и резистентност. Посочено беше, че по отношение на тях е налице значима политическа воля и те се преглеждат на разнообразни стадии в Народното събрание. 

От страна на членовете на групата най-голямо внимание беше проявено към плановете за изменение на Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт по отношение на механизма за следствие на основния прокурор и осъществяването на решения на Европейски съд по правата на човека и рекомендации на Венецианската комисия в този подтекст. 

Европейска комисия открои като доста добра европейска процедура основаването и ефикасното действие на Съвета за господство на правото, съпредседателстван от министъра на правораздаването и представляващия Висш съдебен съвет, в който вземат участие представители на изпълнителната и правосъдната власт, както и на Неправителствени организации. Според Европейска комисия и представители на групата за мониторинг, активността на Съвета е доста добра основа за осъществяване на рекомендациите в годишния Доклад за господство на правото. 

Групата оцени подхванатите дейности и ще продължи да следи осъществяването на законодателните начинания, в това число с дейното присъединяване на гражданското общество.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР