Министър Гвоздейков и вицепрезидентът на ЕИБ Кириакос Какурис обсъдиха възможностите

...
Министър Гвоздейков и вицепрезидентът на ЕИБ Кириакос Какурис обсъдиха възможностите
Коментари Харесай

Гвоздейков: Имаме амбиция да променим визията за управление на Български пощи

Министър Гвоздейков и вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Кириакос Какурис разискаха опциите за партньорство в пощенския и жп бранш

Възможностите за партньорство при реализацията на капиталовите политики в „ Български пощи “ ЕАД и в жп бранша бяха разисквани на среща през днешния ден сред министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и вицепрезидента на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Кириакос Какурис.

„ Имаме упоритост да променим визията за ръководство на „ Български пощи “ и да използваме потенциала на сдружението за разрастване на оптималните му благоприятни условия, в това число и посредством нови услуги “, сподели по време на диалога министър Гвоздейков. Той акцентира, че първата значима стъпка е одобряването на Плана за преструктуриране на пощенския оператор от Европейската комисия. „ Ще разчитаме на финансови институции като Европейска инвестиционна банка, с цел да намерим финансиране за осъществяване на дейностите, заложени в този проект. Голямата цел е да предотвратим загубите, да стабилизираме сдружението и да реализираме по-добри резултати “, сподели още Георги Гвоздейков.

Двете институции имат дългогодишно партньорство в жп бранша и разискаха продължение на взаимната работа и по плановете в Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027.

В срещата участваха заместник-министрите на превоза и известията Анна Михнева-Натова и Борис Герасимов, както и представители на банката и на „ Български пощи “ ЕАД.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР