Министър Гроздан Караджов е на посещение в Бургас. Пред журналисти

...
Министър Гроздан Караджов е на посещение в Бургас. Пред журналисти
Коментари Харесай

Караджов: Нямаме никакви строителни гаранции за магистрала Хемус

Министър Гроздан Караджов е на посещаване в Бургас. Пред публицисти той разяснява парите от специфичната сметка за строителството на автомагистрала " Хемус "  

Той изясни, че когато е стъпил в служба по сметката не е имало пари, тъй като по времето на служебното държавно управление е имало дефицит на средства и те са били изтеглени краткотрайно.

" При образуването на новия бюджет се разбрахме, че когато проблема с " инхаус " процедурите бъде развързан, с разпореждане на Министерски съвет ще сложим задоволително средства. Тъй като не е решен този касус, надлежно там няма и средства ", изясни той.

Караджов сподели, че специфичната сметка се постанова, тъй като по този начин е почнало строителство на " Хемус още преди 5 години. Относно изказванията на ГЕРБ, че в сметката е имало над милиард, той акцентира, че по сметката е имало към 490 млн. лева през лятото наминалата година и тъкмо тези пари са взети за обезщетения за цените на тока.

" Веднага щом се реши казуса с " инхаус " процедурите, само че по този начин или другояче не може да продължи по тях, тъй като най-малкото нямаме никакви строителни гаранции за тази автомагистрала.

" Кой носи гаранциите сега за магистраката и кой строи? Строят го частни компании, които са пренаети от държавното сдружение " Автомагистрали ", само че гаранцията се носи от държавното сдружение, т.е. от нас ", добави той. " Ние си плащаме и ние си носим гаранциите - това не добре и по тази причина ги няма и парите ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР