Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец

...
Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец
Коментари Харесай

Тодор Воденов: Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец и половина

" Минимумът за ремонт на един танк е месец – месец и половина ". Това съобщи в изявление за предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт " на БНР Тодор Воденов, ръководител на Националния профсъюз " Отбрана ".

" Никога танковете не идват един по един. Има поточни линии, по които се работи. Украинците си имат техни аварийни елементи, не трябва да се заблуждаваме. Необходимо е да се знае, че ние също разполагаме със стратегически запас. Този стратегически запас би могъл да бъде употребен. Ние можем да ремонтираме украинската техника, потвърдили сме качествата си още от времето на Варшавския контракт, " разяснява той.

" На 15 март имахме съвещание в един от нашите фабрики на холдинга, там беше и заместник-министър Петков (заместник-министърът на защитата Александър Петков, бел. ред.). Попитахме го директно дали сме оповестени от Русия за вражеска страна, той сподели, че няма публична информация. Ние ахнахме, само че продължихме да работим дружно. След това ни беше казано, че е належащо всичките дейности, свързани с активността на заводите, да минават надали не през разрешението на съветската страна. Колегите, които са от страната на работодателите, споделиха, че ще работят и с украинците и това беше посрещнато с едно отрицание от страна на политическото управление ", разяснява още Тодор Воденов.

Председателят на Националния профсъюз " Отбрана " изясни, че не получават схващане от страна на управителните фрагменти в страната, че българската военна техника би трябвало да бъде ремонтирана и осъвременена.

" Държавата може да провежда запас, с изключение на тези 1000 души, които работят в холдинг " Терем “, могат да се намерят експерти, които имаме разполагаем – да работят в холдинга, да извършат тези действия, да си получат възнагражденията и когато по-късно тази акция завърши, да бъдат освободени след време. През последните няколко години много писма сме написали до управителните фрагменти в страната – на въоръжените сили, на Министерски съвет, до президентството, че холдинг " Терем “ е нужен, че би трябвало да бъде осъвременена техниката, че армията разполага с много остаряла техника, само че не ни беше обърнато никакво внимание. По-миналата година имахме среща с генералитета след " огромно блъскане “ и отново не получихме схващане, че техниката би трябвало да бъде ремонтирана и осъвременена, " изясни Воденов.

" Необходимо е да има държавна политика в региона на набиране на фрагменти, които да бъдат назначени на работа посредством Министерството на труда и обществената политика, тъй като в Търговище работят малко над 220 души и с цел да могат да се правят напълно навременни поправки, е належащо да бъдат назначени хора, да работят поточните линии, да може да се работи на цялостни обороти, както споделяха през времето на комунизма ", добави още Тодор Воденов.

, профилирана в осъществяването на ремонт, рационализация и логистична поддръжка на авиационна техника, кораби и плавателни средства, автобронетанкова техника, стрелково, артилерийско, ракетно въоръжение и муниции, радиолокационни средства и информационна техника.

Какво можем да ремонтираме в „ ТЕРЕМ – ХАН КРУМ “ ЕООД

„ ТЕРЕМ – ХАН КРУМ “ ЕООД е правоприемник на учредения през 1966 година военно-ремонтен цех „ Хан Крум “ с предмет на активност ремонт на автомобилни мотори и радиоремонт; ремонт на танкове и произвеждане на нови елементи, възли и елементи за бронетанковата техника на въоръжение в Българската войска. Това излиза наяве от формалния уебсайт на Холдинг " ТЕРЕМ ".

„ ТЕРЕМ – ХАН КРУМ “ ЕООД е ситуиран в Западна индустриална зона на гр. Търговище, на основния път София-Варна; на обща повърхност 296 дка, от които застроени площи – 156 дка.

Инфраструктурата на завода включва: административни сгради; индустриални помещения; складово стопанство с огромен потенциал за предпазване на химикали, първични материали, материали, аварийни елементи и горива; връзки - с изключение на вътрешно-заводска пътна мрежа заводът разполага с вътрешни коловозни линии, свързани с националната жп-мрежа.

Заводът разполага с полигон за пробегови тествания на ремонтираната техника с бетонни писти, естакади, канали за техническо обслужване и тествания във водна среда.

В Дружеството е въведена интегрирана система за качество, отговаряща на условията на ISO 9001 2015 – Система за ръководство на качеството; ISO 14001 2015– ръководство на околната среда и BS OHSAS 18001 – ръководство на ЗБУТ, както и в сходство с условията на НАТО за обезпечаване на качество при планиране, създаване и произвеждане по AQAP 2010.

Дейности:

Ремонт на БТТ:

Заводът прави в цялостен размер и в съответсвие с лицензната технология главен ремонт и рационализация на Бронетанкова Техника:

- Танкове T-54, T-55, T-62, T-72, T-72M и на БМП-1;

- Производство на аварийни елементи за МТ-ЛБ;

- Продуктовата листа обгръща и модернизацията на Т54 в Т-54А; на Т-55 в Т-55АМ-2/Т-55МБТ/; БТР60ПБ в БТР60 ПБ-МД1.

Капитален ремонт на:

- Двигатели: B-46; B-55; B-55B; D-12; B-55Y; B-54T; B-54P; B-401; B-30; B-31; 2D-16B; 3D-12A; D12A-525; B2-450AB-C3; A-650; D-12H500C2-turbo; UTD-20; B-6; BD-6; D-6; UD-6; UD-6-250TK; 1D6; ЯМЗ-238; ЯМЗ-240;

- Оръдия Д-10/100mm/; 2A20/115mm/; 2A46/125mm/; 2A28/за БМП-1/;

- Радиостанции Р-123; Р-173; ТРУ-124.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР