Минимум 10 души са убити, а 15 – ранени при

...
Минимум 10 души са убити, а 15 – ранени при
Коментари Харесай

Двама изклаха поне 10 души и раниха 15 в кървава драма, която държи Канада на нокти

Минимум 10 души са убити, а 15 – ранени при нахлуване с нож в неделя в Канада, в центъра на провинция Саскачеван, съобщи Би Би Си. Това е един от най-смъртоносните актове на всеобщо принуждение, които Канада в миналото е виждала.

Жертвите са открити на 13 места в племето Джеймс Смит Кри Нейшън и близкото село Уелдън.

Двама обвинени, посочени като Деймиън Сандерсън и Майлс Сандерсън, са в неопределеност и се считат за въоръжени и рискови.



На жителите е подредено да се скрият, защото огромното търсене продължава в голяма географска област. " Не напускайте обезопасеното място. Бъдете внимателни и не допускайте други хора в жилището си ", инструктира в Туитър Кралската канадска конна полиция (RCMP) на Саскачеван.

Създадени са контролно-пропускателни пунктове, на които полицията ревизира документите за идентичност на пасажерите, а водачите са призовани да не качват стопаджии.

Извънредно състояние е оповестено в племето Джеймс Смит Кри - коренна общественост с към 2000 поданици североизточно от Уелдън.

На всички мобилни телефони в провинциите Саскачеван, Манитоба и Албърта - голям район с повърхност съвсем половината от Европа - е изпратено предизвестие за рискови хора.

Министър-председателят Джъстин Трюдо разказа нападението като " ужасяващо и сърцераздирателно ". " Шокиран и сломен съм от ужасяващите набези - сподели той в особено изказване. - Лицата, виновни за днешните отвратителни набези, би трябвало да бъдат изправени пред съда. "

На брифинг полицията заяви, че е допустимо да има повече ранени от към този момент известните 15 души.

Според Ронда Блекмор, командващ офицер на RCMP в Саскачеван, някои може да са били набелязани от двамата обвинени, а други да са " нападнати инцидентно ".

Връзката сред 31-годишния Деймиън Сандърсън и 30-годишния Майлс Сандърсън е неразбираема и към този момент управляващите не дават повече детайлности.

Първото незабавно позвъняване в полицията е подадено в 05:40 ч. локално време в неделя сутринта в столицата на провинцията Реджина, на към 280 км южно от Уелдън, сподели госпожа Блекмор.

То бързо е било последвано от още доста позвънявания за помощ, които са се трансформирали в " бързо разрастващо се събитие ".

Заподозрените са били видени за финален път от представители на обществеността в Реджина към обяд в неделя и може би са пътували с черен Nissan Rogue, сподели тя.

" Те се смятат за въоръжени и рискови... Ако видите обвинените или техния автомобил, не се приближавайте до тях, неотложно напуснете региона и се обадете на 911 ".

Жителката на Уелдън Даян Шиър съобщи, че съседът ѝ, мъж, който живеел с внука си, е бил погубен, заяви вестник " Глоуб енд мейл ".

Друг гражданин, Робърт Ръш, го разказва като мирен, овдовял мъж на към 70 години. " Той не би наранил нито една муха ", е представен да споделя господин Раш. 

БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР