Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между

...
Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между
Коментари Харесай

Остава студено, с превалявания от слаб сняг

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред минус 6° и 0°, а оптималните - сред 0° и 6°. Облачността ще бъде забележителна, тук-там със слаби валежи от сняг. Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, основно над източните региони от страната. Ще духа слаб и сдържан северен вятър.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-5°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър и ще има виелици и навявания. Студено време и оптималната температура на височина 1200 м към минус 3°, на 2000 м - към минус 10°.

В четвъртък и петък с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Времето ще се задържи най-вече облачно и тук-там ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, а оптималните - сред минус 2° и 3°, през втория ден още малко по-ниски.

През почивните дни вятърът ще отслабне, само че в Източна България ще остане прохладно. Минималните температури ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, тук-там в котловините и Северна България до минус 12°, а оптималните – сред минус 3° и 2°. Облачността ще се задържи забележителна и на обособени места, основно в планинските региони ще превали слаб сняг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР