Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 7°, а

...
Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 7°, а
Коментари Харесай

Валежи на запад, ветровито на изток

Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 7°, а оптималните - от 4-6° в северозападните региони до 14-16° тук-там в Източна България.

Днес облачността над страната ще е забележителна и тук-там в югозападната половина ще има превалявания, най-вече от дъжд, на множеството места слаби, единствено в крайните южни региони ще са умерени до мощни. В източната половина от страната още веднъж ще духа мощен вятър с посока от юг-югоизток.

По Черноморието облачността ще е забележителна, само че превалявания не се чакат. Ще духа мощен юг-югоизточен вятър. Максимални температури - от 11° до 14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 3°, на 2000 метра - към минус 4°.

В неделя ще доминира облачно време, тук-там, основно в Източна България, с превалявания от дъжд. Вятърът ще отслабне, краткотрайно и ще стихне. Минималните температури ще са от минус 2° в западните до към 10° в източните региони, а оптималните - най-вече сред 7° и 12°.

В понеделник ще бъде облачно, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Температурите към момента ще са по-високи от нормалните. По-късно денем със слаб до сдържан вятър от изток-североизток ще стартира да прониква по-студен въздух. Вечерта от югозапад преваляванията ще се засилват, покачва се вероятността да са обилни по количество.

През идващите дни ще се задържи облачно, с превалявания. Вятърът ще остане от североизток и захлаждането ще продължи. Във вторник в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, а в сряда на всички места, като се изключи югоизточните региони и Горнотракийската равнина, преваляванията ще са от сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР