Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в югозападните

...
Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в югозападните
Коментари Харесай

Слънце на изток, превалявания на запад днес

Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, в югозападните региони - към 12°, а оптималните - сред 17° и 22°, в София - към 18°.

Преди обяд в Западна България преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност и на обособени места още веднъж ще превали. Над източната половина от страната през целия ден ще доминира слънчево време. Ще духа слаб източен вятър.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 18°. Температурата на морската вода е към 14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд в масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегрми. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа слаб, по билата - сдържан южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.

През нощта облачността още веднъж ще се усили и ще стартират превалявания от дъжд, първо в югозападните региони. В неделя в Западна и Централна България облачността ще е по-често забележителна, с превалявания, след обяд в обособени региони – и с гръмотевици. В Източна България ще има повече слънчеви часове, само че ще остане прохладно.

През идващите дни температурите ще се покачват и оптималните ще бъдат сред 23° и 28°. Във вторник основно западните региони, а в сряда - в цялата страна, ще има валежи, на повече места и съпроводени от гръмотевици основно в часовете към и след обяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР