Минималната възраст за имунизация срещу КОВИД-19 се намалява на 5

...
Минималната възраст за имунизация срещу КОВИД-19 се намалява на 5
Коментари Харесай

Египет намалява възрастта за ваксинация срещу ковид на 5 години

Минималната възраст за имунизация против КОВИД-19 се понижава на 5 години, разгласи представителят на Министерството на здравеопазването на Египет Хосам Абдел Гафар, заяви онлайн изданието " Дейли нюз Иджипт ". Той добави, че са извършени спомагателни клинични проучвания, с цел да се удостовери сигурността и успеваемостта на имунизациите за деца.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30159
През ноември предходната година египетските управляващи включиха във имунизационната акция възрастовата група от 12 до 18 години. До момента 1.7 милиона дози са сложени на младежи сред 15 и 18 години, а 206 000 на деца сред 12- и 15-годишна възраст. За децата и младежите се употребява препарата на " Пфайзер/Бионтех ".

Колкото по-голям е обсегът на имунизацията и колкото повече хора са ваксинирани, толкоз по-бързо обществата ще се върнат към естествен живот, съобщи Абдел Гафар. На фона на увеличението на броя на инфектираните поради разпространяването на мощно заразния вид омикрон той прикани хората да се имунизират и да се придържат към противоепидемичните ограничения, каквито са носенето на маска на публични места и съблюдаване на обществена отдалеченост.

Египетската Агенция по медикаментите утвърди за незабавна приложимост лекарството против коронавирус " Молнупиравир " (Molnupiravir) на " Мерк " (Merck) и даде позволение за производството му от пет локални компании. Северноафриканската страна чака и първите доставки на медикаментите " Евушелд " (Evusheld) на " АстраЗенека " и " Паксловид " (Paxlovid) на " Пфайзер ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30159  Антителата не са единственият белег за съществуване на имунна отбрана Антителата не са единственият белег за съществуване на имунна отбрана  Пловдив на прага на локдаун, спад на интереса към имунизациите Пловдив на прага на локдаун, спад на интереса към имунизациите  Германия записва 126 955 нови случая на заразяване с ковид Германия записва 126 955 нови случая на заразяване с коронавирус
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР