Минерална вода „Банкя“ преминава към прикрепени към бутилките капачки, за

...
Минерална вода „Банкя“ преминава към прикрепени към бутилките капачки, за
Коментари Харесай

Капачките на минералната вода Банкя“ вече ще са прикрепени към бутилките

Минерална вода „ Банкя “ минава към прикрепени към бутилките капачки, с цел да усили събирането и преработването на опаковките. Това оповестиха през днешния ден от компанията в публично известие до медиите. Собственик на водата " Банкя " към този момент повече от 10 година е компанията " Кока Кола ".

Въвеждането на прикрепени капачки е комплициран развой, който може да има огромно влияние. Системата за отваряне е същата като при общоприетата бутилка, нововъведението се ползва посредством пръстен, който благодарение на езиче държи капачката идеално прилепнала. Капачката остава прикрепена посредством защитния пръстен на бутилката, а езичето обезпечава идеално отворено състояние.

" Новите капачки ще улеснят преработването на цялата опаковка и имат за цел да усилят събирането и преработването на пластмасовите бутилки и капачки. Нашата цел е да помогнем за премахването на отпадъците от опаковки, като работим за намирането на най-устойчивите способи потребителите да се любуват на нашите питиета. Дизайнът на прикрепените капачки е резултат от нашия непрекъснат ангажимент за нововъведения в региона на устойчивите опаковки и съдействието с нашите сътрудници. Ще използваме прехода към прикрепени капачки като опция да разпространяваме посланията за преработване, подкрепяйки устрема ни към 100 % събиране на бутилки и капачки “, споделя Юрг Буркхалтер, изпълнителен шеф на " Кока-Кола ХБК България ".

„ Нашата визия е за Свят без боклуци - сложили сме си за цел до 2030 година да събираме и рециклираме еквивалента на всяка продадена от нас бутилка или кен с артикул. Искаме да подсигуряваме, че повече капачки от бутилки се изхвърлят и рециклират дружно с пластмасовите бутилки на нашите питиета, тъй че и те да не попадат в природата. Нашите нови капачки ще улеснят преработването на цялата опаковка - просто отваряте, оставяте капачката прикрепена, наслаждавате се на напитката си, затваряте и рециклирате бутилката дружно с капачката в най-близкия резервоар за разделно изхвърляне “, прибавя Дора Стрезова — Николова, изпълнителен шеф на " Кока-Кола България ".

Капачките на минералната вода са тествани в лабораторията за проучване и развиване на опаковките на " Кока-Кола " в Брюксел, с цел да се подсигурява, че те освен обезпечават комфорт на потребителите и оферират на практика, хигиенични и функционални преимущества, само че и дават отговор на условията на регламента и на най-високите механически стандарти и на стандартите за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР